Onnettomuudet 2003

Onnettomuudet 2003
Vuonna 2003 liikenteessä kuoli 23 ja luokkaantui 493 moottoripyöräilijää.

Iisalmi 19.4.2003
Kevään ensimmäinen motoristi on menehtynyt Iisalmessa. Paikkakuntalainen motoristi ajautui loivassa kaarteessa ulos tieltä ja osui siltarumpuun. Pyörä oli Honda VTR 1000 F. Syynä ulosajoon oli kilvanajotilanne.

Oulu 3.5.2003
Nuorehko mies sai surmansa, kun vasemmalle kääntymässä ollut auto ajoi suoraan tulleen moottoripyöräilijän päälle. Auton kuljettaja kertoi poliisikuulusteluissa, ettei huomannut moottoripyörää. Onnettomuuspaikalla on 50 km/h nopeusrajoitus. Ajoneuvojen nopeuksista törmäyshetkellä ei ole kuitenkaan varmuutta.

Halikko 24.5.2003
45-vuotias moottoripyöräilijä sai surmansa Halikossa valtatie 1:llä sattuneessa moottoripyörän ja kolmen henkilöauton kolarissa. Onnettomuus sattui, kun kolmen moottoripyöräilijän edessä ajaneen pakettiauton rengas räjähti. Yksi moottoripyöräilijöistä osui renkaan jäänteisiin menettäen pyöränsä hallinnan ja törmäten vastaan tulevaan ohituskaistalla ajaneeseen henkilöautoon. Motoristi lensi törmäyksessä tielle ja jäi ohituskaistaa seuraavana tulleen maastoauton alle saaden surmansa välittömästi.

Kangasniemi 26.05.2003
17-vuotias mies sai surmansa, kun hän suistui tieltä väistäessään kääntymässä ollutta taksia. Mies kuoli vammoihinsa matkalla sairaalaan.

Alahärmä 01.06.2003
Kolme traktorilla liikkeellä ollutta nuorta olivat aikeissa tehdä U-käännöksen valtatie 19:sta, kun Oulusta kotoisin oleva 1973 syntynyt motoristi lähti ohittamaan traktoria ja törmäsi kääntyvään traktoriin. Motoristi lensi törmäyksen voimasta noin 15 metriä ja menehtyi välittömästi.

Vuosaari 05.06.2003
Keski-ikäinen helsinkiläismies kuoli Vuosaaressa törmättyään parkkipaikalta eteen ajaneeseen henkilöautoon. Motoristi kuoli välittömästi saamiinsa vammoihin. Poliisi ei kommentoinut onnettomuusiltana onnettomuuden syytä.

Helsinki 11.06.2003
Keski-ikäinen miespuolinen moottoripyöräilijä oli kääntymässä Vihdintieltä itään Kehä I:lle, kun ruuhka-ajan autoletka hänen edessään jarrutti yhtäkkiä. Motoristi kaatui ja liukui vasemmalle kaistalle, jolloin takaa tullut rekka-auto ajoi hänen ylitseen. Motoristi kuoli ilmeisesti heti.

Jämsä 19.06.2003
13- ja 14-vuotiaat pojat ajoivat crossipyörillä yhteen Jämsässä klo 21 aikoihin. 13-vuotias menehtyi heti. Kumpikaan nuorista ei käyttänyt kypärää. Onnetomuuten liittyivät mutka ja mäennyppylä.

Helsinki 08.07.2003
Helsingin Ruoholahdessa, Itämerenkadun ja Loistokadun kulmassa, 26-vuotias mies kiihdytti voimakkaasti ja menetti moottoripyöränsä hallinnan törmäten pysäköityyn henkilöautoon, mikä johti kaatumiseen. Miehen moottoripyörä pysähtyi vasta kahden korttelin päässä. Tilanteeseen liittyi reilu ylinopeus ja kuskin kokemattomuus.

Helsinki 21.07.2003
27-vuotias mies lähti liikkeelle liikennevaloista autojonojen välistä vihreän valon palaessa, kun vastaantulevan raitiovaunun kuljettaja kääntyi ylinopeudella päin punaisia motoristin eteen. Motoristi raahautui muutamia metrejä raitiovaunun edessä, jonka jälkeen raitiovaunu törmäsi tavaratalon seinään. Motoristi menehtyi välittömästi.

Nurmijärvi 28.7.2003
Moottoripyöräilijä kuoli Nurmijärvellä törmättyään vasemmalle kääntyvään autoon täydessä vauhdissa. Noin 30-vuotias motoristi kuoli välittömästi vakaviin päänvammoihin kun henkilöautoa kuljettanut vanhempi mies kääntyi vastakkaisesta suunnasta hänen eteensä 80 km/h rajoitusalueella.

Uurainen 3.8.2003
Motoristi oli lähtenyt ohittamaan kahta henkilöautoa, joista kumpikin veti venetraileria. Ensimmäisenä ajaneen yhdistelmän lähtiessä kääntymään vasemmalle, ei motoristi ollut huomannut tilannetta, vaan ajanut yhdistelmän vetopuomiin ja suistunut tieltä. Mies kuoli myöhemmin illalla sairaalassa.

Hämeenlinna 6.8.2003
Hämeenlinnalainen mies sai surmansa ajauduttuaan vastakkaiselle kaistalle törmäten rekkaan. Rekka suistui törmäyksessä ojaan. Motoristi oli lähtenyt mäen päältä paikoiltaan liikkeelle noin 100 metrin päässä ja tehnyt voimakkaan kiihdytyksen ennen mutkaa. Mies kuoli törmäyksessä välittömästi.

Perniö 17.8.2003
Salolainen pariskunta kuoli törmättyään hirveen Perniössä Kirjakkalan kylän alueella. 25-vuotias nainen ja 27-vuotias mies olivat matkalla Merikulmantiellä Teijon suuntaan, kun isokokoinen hirvi tuli kaiteen yli vasemmalta eteen. Moottoripyörää ohjannut palomies ei ehtinyt väistää eikä jarruttaa, vaan törmäsi keskelle hirveä. Moottoripyörä sujahti hirven alitse, mutta matkustajat törmäsivät eläimeen. Paikassa on 80 kilometrin nopeusrajoitus ja kyseessä oli suora tieosuus. Motoristi oli ajanut normaalia maantienopeutta. Paikka on hirvivaara-aluetta ja hirvivaarasta on tiellä varoitusmerkit. Onnettomuuspaikka on 1,4 kilometrin päässä varoitusmerkistä. Todennäköisesti motoristi hallitsi ajokkinsa, mutta tilanne oli ylivoimainen. Suojakaiteiden välissä hänellä ei ollut mitään mahdollisuuksia ison hirven hypättyä kaiteiden yli eteen.

Lapua 19.8.2003
Lapualainen 16-vuotias mies kuoli menetettyään jyrkässä mutkassa moottoripyöränsä hallinnan törmäten liikennemerkkiin. Nuori mies oli juuri hiljattain saanut ajokortin. Onnettomuus tapahtui ilmeisesti puoli kahdeksan aikoihin aamulla, mutta tieosuuden hiljaisuuden vuoksi onnettomuus havaittiin vasta kahden tunnin kuluttua.

Alavus 21.8.2003
Töysäläinen 16-vuotias mies oli ajamassa Alavuden suunnasta kohti Peräseinäjokea, kun hän noin kello 7.15 ajautui vastakkaiselle kaistalle ja törmäsi vastaan tulleeseen kuorma-autoon. Onnettomuuden syy on toistaiseksi tuntematon.

8.2003
44-vuotias mie ajoi aamulla moottoripyörällä valtatiellä, noin 80 km/h -nopeudella. Yllättäen moottoripyörä siirtyi vastaantulevien kaistalle ja törmäsi vastaantulevaan kuorma-auton ja varsinaisen perävaunun yhdistelmään. Motoristi kuoli. Tapahtumahetkellä oli päivänvalo ja sää oli kirkas. Tien asfalttipäällyste oli kuiva. Nopeusrajoitus oli 80 km/h.

Orimattila 16.9.2003
Orimattilalainen ammattikoululainen kuoli keskiviikkona Päijät-Hämeen keskussairaalassa vammoihin, joita hän sai suistuessaan moottoripyörällä tieltä koulumatkallaan tiistaiaamuna. Poliisilla ei vielä ole käsitystä siitä, miksi 17-vuotias nuorukainen menetti moottoripyöränsä hallinnan suoralla tiellä Orimattilan Heinämaalla. Yhtenä mahdollisuutena pidetään sitä, että hän olisi väistänyt jotakin eläintä. Onnettomuudella ei ole silminnäkijöitä. Ohikulkija teki ilmoituksen kaatuneesta pyörästä ja maassa makaavasta nuorukaisesta. Motoristi oli saanut muun muassa vakavia sisäisiä vammoja.

Utti 21.9.2003
Vuonna 1953 syntynyt moottoripyöräilijä kuoli ja matkustajana ollut vuonna 1988 syntynyt poika loukkaantui vakavasti auton ja moottoripyörän yhteentörmäyksessä valtatie 6:lla. Lappeenrannasta Kouvolaan päin matkalla ollut henkilöauto ajautui yllättäen vastaantulevien kaistalle ja törmäsi moottoripyörään päätyen ojaan menosuntaansa nähden vasemmalle. Moottoripyörää kuljettanut mies kuoli pian onnettomuuden jälkeen vammoihinsa. Kyydissä olleen pojan käsi ja jalka murtuivat. Väärällä kaistalle ajautunutta autoa vastaan tuli myös toinen moottoripyörä, jonka kuljettaja kuitenkin onnistui väistämään täpärästi törmäyksen.

Koonta vuoden 2003 onnettomuuksista

Sukupuoli Ikä Kunta Pvm Tyyppi Muut osalliset Lisätietoja
########## #### ########## ###### ########## ########## ##########
Mies 25 Iisalmi 19.4. Tieltä suistuminen Kilvanajotilanne
Mies N Oulu 3.5. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Autoilija kääntyi eteen, ylinopeus
Mies 45 Halikko 24.5. Vastakkaiset ajosuunnat Kolme henkilöautoa Osui renkaanriekaleeseen, törmäsi vastaantulijaan
Mies 17 Kangasniemi 26.5. Tieltä suistuminen Henkilöauto Väisti kääntymässä ollutta taksia
Mies 30 Alahärmä 1.6. Ohitusonnettomuus Traktori Traktori kääntyi eteen
Mies K Helsinki 5.6. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Henkilöauto kääntyi parkkipaikalta eteen
Mies K Helsinki 11.6. Peräänajo Rekka-auto, autoletka Jarrutti edellä ajavien takia, kaatui ja jäi rekan alle
Mies 13 Jämsä 19.6. Vastakkaiset ajosuunnat Crossipyörä Kummallakaan osapuolella ei kypärää
Mies 26 Helsinki 8.7. Tieltä suistuminen Raju kiihdytys ja hallinnan menetys, kokematon kuski
Mies 22 Helsinki 8.7. Tieltä suistuminen Raju kiihdytys ja hallinnan menetys, koeajo
Mies 26 Helsinki 21.7. Vastakkaiset ajosuunnat Raitiovaunu Raitiovaunu kääntyi eteen ylinopeutta päin punaisia
Mies 30 Nurmijärvi 28.7. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Henkilöauto kääntyi eteen, nopeusrajoitus 80 km/h
Mies 23 Uurainen 3.8. Ohitusonnettomuus Henkilöauto+traileri Yhdistelmä kääntyi vasemmalle motoristin eteen
Mies 44 Hämeenlinna 6.8. Vastakkaiset ajosuunnat Rekka Loiva vasen kaarre, ajautui rekan eteen
Mies 27 Perniö 17.8. Eläinonnettomuus Hirvi Hirvi hyppäsi kaiteiden yli vasemmalta eteen
Nainen 25 Perniö 17.8. Eläinonnettomuus Hirvi Matkustajana edellisessä
Mies 16 Lapua 19.8. Tieltä suistuminen Kokematon kuljettaja, törmäsi liikennemerkkiin
Mies 16 Alavus 21.8. Vastakkaiset ajosuunnat Kuorma-auto Ajautui vastakkaiselle kaistalle suoralla tiellä
Mies 44 ????? xx.8. Vastakkaiset ajosuunnat Rekka Motoristi siirtyi yllättäen vastakkaiselle kaistalle
Mies 31 ????? xx.8. Ohitusonnettomuus Pakettiauto+työkone Motoristi ohitti ajoneuvoyhdistelmää ja törmäsi työkoneeseen
Mies 17 Orimattila 16.9. Tieltä suistuminen Suora tienosuus
Mies 22 Harjavalta 20.9. Tieltä suistuminen Suistui ulos pimeällä tiellä
Mies 50 Utti 21.9. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Henkilöauto ajautui vastakkaiselle kaistalle, pyörän kyydissä myös matkustaja
Iän lyhenteet:
N (nuori) 16 – 30 vuotta
K (keski-ikäinen) 30 – 50 vuotta
© 2003 – 2014 Moto Survival Finland

© 2003-2020 Moto Survival Finland.