Onnettomuudet 2010

Onnettomuudet 2010
Vuonna 2010 liikenteessä kuoli 16 ja luokkaantui 640 moottoripyöräilijää.

Tampere 15.4.2010
Moottoripyöräilijä ajoi ulos tieltä kohtalokkain seurauksin Tampereen Kaukajärvellä Yrjölänkadulla myöhään keskiviikkoiltana 15.4. klo 23.30. Moottoripyörä oli Suzuki VZR / VLR 1800. Motoristi oli kohtuullisen kokenut. Poliisin mukaan vuonna 1968 syntynyt mies oli ajamassa hiukan ennen puolta kahtatoista Lukonmäestä Kaukajärvelle. Alla oli suuri, 1800-kuutioinen Suzuki-moottoripyörä. Alle kilometrin mittaisella Yrjöläntiellä hän lähti kovalla vauhdilla ohittamaan edessään ajavaa kaverinsa autoa. Vastaan tuli toinen auto, ja moottoripyöräilijä kaartoi takaisin omalle kaistalleen. Pyörä alkoi heittelehtiä, ajautui ulos tieltä ja törmäsi betoniporsaaseen. Moottoripyöräilijä lensi tien oikealle pientareelle ja pyörä 20 metrin päähän ojaan. Motoristin jalka osui tien oikeassa reunassa olevaan betoniporsaaseen ja irtosi siihen. Moottoripyöräilijä kuoli välittömästi, ja hänet on tunnistettu. Poliisi tiedottaa, että moottoriopyörän nopeusmittari oli pysähtynyt kohtaan 170 km/h. Kaatumistilanteessa mittarit jotka ovat analogisia, viisari voi heilahtaa mihin asentoon tahansa kovissa tärähdyksissä. Poliisin mukaan onnettomuuden syntyyn on saattanut vaikuttaa tien routavaurio: ”Pyörän tulosuunnassa, reilun sadan metrin päässä moottoripyörästä oli moottoripyörän kulkusuunnan kaistan levyinen ja kolmen metrin pituinen, kymmenen senttiä syvä routaheitto.” Tien alussa on varoitusmerkki, joka kertoo kelirikosta kyseisellä tien osuudella. Kyseisellä kilometrin pituisella kadulla on 50 km/h rajoitus ja tie on suoraa lukuun ottamatta yhtä nyppylää, jota ennen ohitus on tapahtunut. Alustavasti onnettomuus on lähtenyt liikkeelle näin, iso kone ja kovat kierrokset ohittaessa, paluuoikaisu omalle kaistalle ja kaasu pois. Moottorijarru, oikaisu ja routaheitto saavat perän irti. Myös vuorokauden aika ja kevätliukas tiellä ovat voineet vaikuttaa onnettomuuden syntyyn. Kyseisenä ajankohtana lämpötila oli lähellä nollaa ja taivas oli tähtinen.

Orivesi 16.4.2010
Orivedellä tapahtui perjantaina 16.4.2010 kello 23.20 moottoripyöräilijän hengen vaatinut liikenneonnettomuus. Poliisin alustavassa tutkinnassa on selvinnyt, että moottoripyöräilijä oli ajanut Mäntäntietä Oriveden keskustasta Mäntän suuntaan. Vähän ennen Hirsilää Onnistaipaleen kohdalla hieman ennen Taipaleenjoen siltaa oli moottoripyöräilijä tuntemattomasta syystä ajautunut kulkusuunnassaan tien vasempaan reunaan asfaltin reunan ulkopuolelle. Jäljistä päätellen pyörä oli kulkenut tien vasemmassa vastaantulijoitten puolella tien reunassa noin 55 metrin matkan ja oli osunut sen jälkeen sillan kaiteeseen ja oli kulkeutunut kaiteen vieressä noin 50 metrin matkan. Kuljettaja oli sinkoutunut sillankaiteesta kaiteen yli ja siitä edelleen Taipaleenjoen yli törmäten vesirajaan joen pohjoispuolella. Moottoripyörän kuljettaja oli ilmeisesti menehtynyt heti. Kuljettaja oli 48-vuotias mieshenkilö. Suora tie, ei risteyksiä ja hyvä näkyvyys. Hirvivaara-alue. Tien kunnosta vahinkohetkellä ei tietoa. Tie oli tapahtumahetkellä paljas ja kuiva ja ilman lämpötila 0 astetta. Tapausta tutkii Oriveden poliisi.

Vantaa 27.4.2010
57-vuotias mies kuoli moottoripyöräonnettomuudessa Vantaan Martinkyläntiellä tiistaina 27.4. puoli neljän aikaan yöllä. Alustavan tiedon mukaan moottoripyörä lähti ohittamaan edellä kulkevaa autoa. Ohituksen jälkeen moottoripyörä osui tien keskikorokkeeseen, minkä seurauksena moottoripyörän kuljettaja menetti pyörän hallinnan ja ajautui ulos tieltä. Pyörä osui korokkeeseen noin 2-3 metriä ennen liikennemerkkiä, korokkeessa liukujäljet. Sen jälkeen pyörä oli todennäköisesti ajautunut oikealla olevaa teräsaitaa päin. Moottoripyörää kuljettanut mies menehtyi ulosajossa saamiinsa vammoihin. Hänellä ei ollut ketään kyydissään. Itä-Uudenmaan poliisilaitoksen Vantaan pääpoliisiaseman liikennerikosyksikkö tutkii onnettomuutta.

Mynämäki 3.5.2010
Nuori mies menehtyi ajauduttuaan väärälle kaistalle kevytmoottoripyörällä Mynämäellä. Onnettomuus tapahtui Mynämäen Mietoisissa hieman ennen kolmea maanantai-iltapäivänä.17-vuotias nuorukainen ajoi kevytmoottoripyörällä pitkin Mynämäentietä Askaisten suunnasta. Nuorukainen ajautui oikealle kaartuvassa mutkassa väärälle ajokaistalla ja osui vastaan tulleen linja-auton vasempaan etukulmaan. Hän menehtyi välittömästi. Kukaan koulukyydissä olleen linja-auton matkustajista ei loukkaantunut. Poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Alkoholin osuutta tapaukseen ei epäillä.

Turku 19.5
Moottoripyöräilijä kuoli kolarissa keskiviikkona Turussa. Poliisin mukaan moottoripyörään törmäsi henkilöauto, joka tuli kärkikolmion takaa. Naiskuljettaja ja mukana olleet lapset eivät loukkaantuneet. Onnettomuus sattui puoli neljän aikaan iltapäivällä Vähäheikkilässä puukeskuksen kohdalla. Rykmentintietä tullut henkilöauto oli tiettävästi kääntymässä vasemmalle, kun se törmäsi Vähäheikkiläntietä ajaneeseen moottoripyörään. Moottoripyöräilijää yritettiin elvyttää, mutta hän menehtyi tapahtumapaikalla. Moottoripyörä vihreä kawasaki Ninja. Vuonna 1960 syntynyt mies kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin. Poliisi tutkii turman syytä.

Parikkala 5.6
Moottoripyörällä ajanut nuori 24-vuotias nainen kuoli törmättyään henkilöautoon Parikkalassa Etelä-Karjalassa. Onnettomuus tapahtui valtatie 6:lla lauantaina puolenpäivän aikaan. Poliisin mukaan moottoripyörä oli tulossa valtatietä Imatran suuntaan, kun se törmäsi Parikkalantieltä kääntyneeseen henkilöautoon. Onnettomuuden syytä ei toistaiseksi tiedetä. Poliisi kertoo, että Parikkalantiellä on stop-merkki valtatielle.Vuonna 1986 syntynyt moottoripyörän kuljettaja toimitettiin sairaalaan, missä hän myöhemmin kuoli saamiinsa vammoihin.

Kiikoinen 30.6
Moottoripyöräilijä kuoli keskiviikkona Kiikoisissa Satakunnassa sattuneessa liikenneonnettomuudessa. Pelastuslaitoksen mukaan vuonna 1985 syntynyt pohjalaismies törmäsi risteyksessä kääntymässä olleeseen karja-autoon. Onnettomuus sattui kello yhdentoista aikaan kantatie 44:llä lähellä Kiikoisten ABC-asemaa. Vasemmalle kääntymässä olleen karja-auton kuljettaja ei huomannut moottoripyöräilijää, ja motoristi törmäsi kuljettajan puoleiseen etuosaan. Mies kuoli saamiinsa vammoihin heti. Yksi ajokaista oli suljettuna liikenteeltä pelastus- ja raivaustöiden ajan. Moottoripyöräilijän epäillään ajaneen huomattavaa ylinopeutta. Moottoripyöräilijä ehti aloittaa jarrutuksen ja yritti mahdollisesti väistää eteen kääntyvää kuorma-autoa oikealta. Paikalla on nopeusrajoitus 60 km/h.

Helsinki 2.7
Alle 20-vuotias moottoripyörällä ajanut mies kuoli kolaroituaan rajusti henkilöauton kanssa Helsingissä perjantaina. Onnettomuus sattui Mellunmäen kaupunginosassa iltaseitsemän jälkeen. Moottoripyörä ja auto törmäsivät Mellunmäentien ja Sallantunturintien risteyksessä. Mies sai surmansa heti ja hänen pyöränsä tuhoutui lähes täysin. Auton kuljettaja loukkaantui lievästi. Häntä ei epäillä rikoksesta, kertoo poliisi. Poliisin mukaan onnettomuuden syynä oli ainakin moottoripyöräilijän huomattavan suuri ajonopeus. Nopeusrajoitus 40 km/h. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa. Moottoripyörän kuljettaja noin 18v poika 900cc täysitehoisella moottoripyörällä tullut Korvatunturintieltä kovalla vauhdilla ja kolmiosta välittämättä Mellunmäentielle ja osunut sivulta Mersun etuosaan ja lentänyt siitä Sallatunturintielle. Moottoripyörä lentänyt törmäyksen voimasta paljon pidemmälle. Moottoripyöräilijä ei alustavien tietojen mukaan asu Mellunmäellä. Poliisi jatkaa tapauksen tutkintaa.

Pori 5.7
Moottoripyöräilijä kuoli kolarissa Porissa maanantaina. Onnettomuus sattui Raumantien ja Alaruukintien risteyksessä noin kello 16.50 iltapäivällä. Henkilöauto oli tulossa Alaruukintieltä kärkikolmion takaa ja isokokoinen moottoripyörä lähestyi risteystä Porin suunnasta kohti Raumaa. Moottoripyörä törmäsi risteyksessä henkilöauton vasempaan kylkeen. Moottoripyöräilijä menehtyi Satakunnan keskussairaalassa. Poliisin mukaan henkilöauto oli tullut Alaruukintieltä kärkikolmion takaa ja moottoripyörä oli lähestynyt risteystä Porin suunnasta.

Kouvola 15.7
Kouvolalainen motoristi kuoli ajettuaan mutkassa metsään Kouvolassa torstai-iltana. Vuonna 1971 syntynyt mies ajoi moottoripyörää valtatie 15:n suunnasta, kun hän menetti Valkealan Puhjonsalmentiellä ajokkinsa hallinnan oikealle kaartuvassa mutkassa. Kuljettaja suistui kulkusuunnassaan tien vasemmalle puolelle. Hän kuoli heti. Poliisi pyytää mahdollisia silminnäkijöitä tai asiasta jotakin tietäviä ottamaan puhelimitse yhteyttä Kouvolan poliisiasemalle.

Liperi 23.7
Moottoripyöräilijä kuoli törmättyään vastaantulevaan autoon Liperissä Pohjois-Karjalassa perjantaina. Surmansa sai vuonna 1990 syntynyt eteläsuomalainen mies. Turma sattui kello 18:n jälkeen Varkaudentiellä, kun usean moottoripyöräilijän seurue oli ajamassa Joensuun suuntaan. Poliisin mukaan yksi pyöristä ajautui tuntemattomasta syystä väärälle kaistalle. Vastaan tuli pakettiauto, jonka keulaan pyörä törmäsi. Ajaja kuoli tapahtumapaikalla. Onnettomuudessa loukkaantui lisäksi lievästi motoristi, joka törmäsi pyörällään turmamoottoripyörän perään. Onnettomuus tapahtui suoralla tieosuudella, jossa on hyvä näkyvyys.

Hyvinkää 11.8
Moottoripyörällä ajanut mies kuoli pakettiauton ja moottoripyörän välisessä kolarissa Keski-Uudellamaalla Hyvinkäällä keskiviikkona. Noin kello 19:n aikaan illalla sattuneessa onnettomuudessa motoristi oli ajautunut oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistalle ja törmännyt pakettiauton etuosaan. Pakettiautoa kuljettanut mies ei loukkaantunut Kytäjäntiellä Kytäjän risteyksen jälkeen sattuneessa onnettomuudessa. Nopeusrajoitus 80 km/h. Törmäyksessä iso custom moottoripyörä oli murskaantunut pakettiauton alle, auto oli osittain suistunut ojaan. Pyörä lienee sokaistunut vasta-auringosta ja ajautunut kuorma-autoa vastaan nokakkain. Alustavien tietojen mukaan moottoripyöräilijä on kiihdyttänyt Herusten risteyksestä Läyliäisiin päin. Kiihdytys loppui kesken pakettiautoon törmäyksessä. H-D oli musta, jossa liekkejä lokareissa ja tankissa, paljon kromia. Osuma pakettiautoon tapahtunut padolle johtavan peltotien kohdalla nyppylän jälkeen. Motoristi menehtyi törmäyksessä heti. jarrutusjälkeä muutama metri. Nypyn jälkeen lievästi oikealle kaartava tie. Mutka kaartaa ajosuunnassa oikealle, ensin routapatti ja mutka kiristyy ja laskee alaspäin. Poliisi selvittää onnettomuuden syytä.

Myrskylä 28.9.2010
Moottoripyöräilijä kuoli liikenneturmassa Myrskylässä Porvoontiellä Itä-Uudellamaalla tiistai-iltana. Motoristi menehtyi onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Onnettomuuden tapahtuma aika kello 18.30. Onnettomuus sattui Kankkilantiellä lähellä Porvoontien risteystä hieman ennen seitsemää. Poliisin mukaan motoristi oli kaatunut kaarteessa ja ajautui vastaantulevan pakettiauton alle. Vuonna 1956 syntynyt mies kuoli turmapaikalla.

Espoo 5.10.
Viisikymppisen miesmoottoripyöräilijän ja kymmenen vuotta vanhemman naisen moottoripyöräajelu suistui tunnelin seinään. Kohtalokas turma tapahtui Espoossa Kehä II:lla Kauniaisten liittymässä, kun vuorokausi oli juuri vaihtunut tiistaiksi. Pyörää ajanut mies on ilmeisesti menettänyt ajoneuvonsa hallinnan ja törmännyt tunnelin seinään. Mies menetti onnettomuudessa henkensä, ja kyydissä ollut nainen sai vakavia vammoja. Mies nousi isolla matkapyörällään Kehä II:n erkanemisramppia kohti Kauniaista. Tie kulkee tapahtumapaikalla tunnelissa. Onnettomuuteen johtaneet syyt ja tapahtumien tarkempi kulku olivat tiistaina vielä hämärän peitossa, sillä turmalla ei ollut silminnäkijöitä. Pyörä on ilmeisesti suistunut ulkokaarteessa tunnelin seinään ja ottanut siitä kimmokkeen, sanoo rikosylikonstaapeli Tero Wahlman. Oikeuslääketieteellisestä ei ole vielä vahvistusta, ja tekninen tutkintakin on kesken. Ensimmäisenä paikalle saapui autoilija, joka löysi tunnelista täysin romuttuneen pyörän ja onnettomuuden uhrit. Nainen on edelleen sairaalahoidossa. Länsi-Uudenmaan poliisi pyytää onnettomuudesta tai siihen liittyvästä moottoripyörästä havaintoja. Onnettomuus tapahtui puolen yön jälkeen, kun moottoripyörä ajautui tunnelin seinämään. Rajoitus 60 km/h. Hiidenkallio

Mäntsälä 5.10.
Moottoripyöräilijä menehtyi liikenneonnettomuudessa Mäntsälän keskustassa tiistaina alkuillasta kello 18.00. Keski-Uudenmaan pelastuslaitokselta kerrotaan, että kuorma-auton kanssa yhteen ajanut motoristi kuoli saamiinsa vammoihin tapahtumapaikalla. Päivystävä palomestari arvelee, että moottoripyöräilijä ilmeisesti menetti pyörän hallinnan ja suistui kohtalokkain seurauksin kuorma-auton eteen. Palomestarin tiedon mukaan sekä motoristi että kuorma-autoilija olivat paikkakuntalaisia. Pelastuslaitos ja poliisi sai hälytyksen onnettomuuspaikalle tasan kello 18. Poliisi tutkii onnettomuuden syitä.

Koonta vuoden 2010 onnettomuuksista

Sukupuoli Ikä Kunta Pvm Tyyppi Muut osalliset Lisätietoja
Mies 42 Tampere 14.4 Ohitusonnettomuus Motoristi menetti kovalla nopeudella pyöränsä hallinnan ohituksen jälkeen ja törmäsi betoniporsaaseen
Mies 48 Orivesi 16.4 Hallinnan menetys Motoristi menetti pyöränsä hallinnan ja osui sillan kaiteeseen
Mies 57 Vantaa 27.4 Ohitusonnettomuus Motoristi menetti pyöränsä hallinnan ohituksen jälkeen osuessaan keskikorokkeeseen
Mies 17 Mynämäki 3.5 Vastakkaiset ajosuunnat Linja-auto Nuori motoristi ajautui kaarteessa väärälle ajokaistalle ja törmäsi linja-autoon
Mies 50 Turku 19.5 Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Henkilöauto tuli moottoripyörän eteen kolmion takaa
Nainen 24 Parikkala 5.6 Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Henkilöauto tuli moottoripyörän eteen stop-merkin takaa
Mies 25 Kiikoinen 30.6 Vastakkaiset ajosuunnat Kuorma-auto Moottoripyöräilijä törmäsi vasemmalle kääntyvään kuorma-autoon
Mies 18 Helsinki 2.7 Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyöräilijä törmäsi kovalla nopeudella risteyksessä henkilöautoon
Mies K Pori 5.7 Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Henkilöauto tuli kolmion takaa motoristin eteen
Mies 39 Kouvola 15.7 Tieltä suistuminen Motoristi menetti pyöränsä hallinnan oikealle kaartuvassa mutkassa
Mies 20 Liperi 23.7 Vastakkaiset ajosuunnat Pakettiauto Ryhmässä ajava motoristi ajautui vastaantulevien kaistalle ja törmäsi pakettiautoon
Mies K Hyvinkää 11.8 Vastakkaiset ajosuunnat Pakettiauto Motoristi ajautui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien puolelle ja törmäsi pakettiautoon
Mies 54 Myrskylä 28.9 Vastakkaiset ajosuunnat Pakettiauto Motoristi kaatui kaarteessa ja ajautui vastaantulevan pakettiauton alle
Mies 50 Espoo 5.10 Tieltä suistuminen Moottoripyörä suistui tunnelin seinään
Mies K Mäntsälä 5.10 Hallinnan menetys Kuorma-auto Moottoripyöräälijä menetti pyöränsä hallinnan ja suistui kuorma-auton eten.
Iän lyhenteet:
N (nuori) 16 – 30 vuotta
K (keski-ikäinen) 30 – 50 vuotta
© 2003 – 2014 Moto Survival Finland 

© 2003-2020 Moto Survival Finland.