Onnettomuudet 2008

Onnettomuudet 2008
Vuonna 2008 liikenteessä kuoli 33 ja luokkaantui 654 moottoripyöräilijää.

Lappeenranta 6.4.
Nuori mies kuoli törmättyään kuorma-autoon valtatiellä numero kuusi sunnuntaina aamuyöllä Lappeenrannassa. Ylämaalainen 18-vuotias mies menehtyi kuutostiellä Lappeenrannassa Karhuvuoren kohdalla törmättyään yhteen venäläisen puoliperävaunullisen kuorma-auton kanssa hiukan ennen kahta aamuyöllä. Nuori mies ajoi omistamallaan kevytmoottoripyörällä kuutostietä Imatran suuntaan menettäen Teollisuustien liittymän kohdalla moottoripyöränsä hallinnan. Moottoripyöräilijä törmäsi Imatran suunnasta vastaan tulleen venäläisen rekan vasempaan takapyörään ja perävaunun vasempaan etukulmaan. Nuori mies sai välittömästi surmansa. Nuori mieshenkilö oli saanut ajokortin kesällä 2006, jolloin hän oli hankkinut myös kevytmoottoripyörän. Tapahtuman sattuessa nuori mies oli ajossa ensimmäistä kertaa tänä keväänä. Poliisi ja liikenneonnettomuuden tutkintalautakunta ovat aloittaneet onnettomuuden ja sen syyn tutkinnan.

Pori 18.4.
Moottoripyörää kuljettanut nuori mies kuoli liikenneonnettomuudessa Porin keskustassa perjantaiaamuna. Onnettomuus tapahtui hieman ennen kello seitsemää Antinkadun ja Hallituskadun risteyksessä, kun henkilöauto ja moottoripyörä törmäsivät toisiinsa. Hallituskatu on kyseiseen risteykseen asti yksisuuntainen. Moottoripyöräilijä tuli tasa-arvoiseen risteykseen autoilijaan nähden oikealta. Moottoripyörä törmäsi henkilöauton, Ford Focus, oikeaan etukulmaan, moottoripyöräilijä jäi törmäyspaikalle ja pyörä liukui 20 m eteenpäin osuma kohdasta. Risteyksessä on huono näkyväisyys rakennusten johdosta ja moottoripyörän kulkusuunnassa pysäköidyt ajoneuvot rajoittavat näkyvyyttä. Vahinkopaikka oli paikkakuntalaiselle motoristille tuttu. Jarrutusjälkeä on tienpinnasta mitattu 4 m. Silminnäkijän mukaan moottoripyöräilijä ajoi risteykseen huomattavaa ylinopeutta. Nopeuden arviointia saattaa vääristää moottoripyörän tyyppi, Suzuki SV 650. Kyseisen moottoripyörän ääni on kantava ja kaupungissa korkeiden talojen välissä ääni kuulostaa kovalta. Tämä on saattanut vaikeuttaa silminnäkijän arviointia moottoripyöräilijän käyttämästä nopeudesta. Moottoripyörää kuljettanut 22-vuotias porilaismies sai onnettomuudessa surmansa välittömästi. Henkilöautossa ollut keski-ikäinen pariskunta.

Helsinki 23.4.
Keski-ikäinen helsinkiläismies kuoli moottoripyöräonnettomuudessa Helsingissä keskiviikkoaamuna. Turma sattui Mannerheimintien ja Hakamäentien risteyksessä aamulla yhdeksältä. Onnettomuus tapahtui, kun moottoripyöräilijä ajoi Mannerheimintietä pohjoisen suuntaan ja toistaiseksi tuntemattomasta syystä menetti pyöränsä hallinnan. Mies kaatui ja törmäsi ennen risteysaluetta oleviin betoniesteisiin. Jarrutusjälki tapahtumapaikalla 30 m ennen törmäystä. Kypärä on irronnut ennen törmäystä, todennäköisesti kypärän hihna on ollut auki. Mies kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin jo tapahtumapaikalla. Tapahtuman silminnäkijän mukaan kaatumista edelsi voimakas kiihdytys. Mahdollisesti ajolinjaan nähden yllättävän jyrkän mutkan takia voimakkaasti takarenkaansa lukkoon jarruttanut kuljettaja menetti pyöränsä hallinnan ja kaatui törmäten betoniesteeseen. Alustavien tietojen mukaan motoristin ajokokemus oli nuorena mopolla ja nyt pitkän tauon jälkeen joitain päiviä moottoripyörällä. Pasilan poliisi tutkii onnettomuuden syitä.

Tuusula 29.4.
Tuusulanväylällä Vantaan Tammistossa sattui noin kello 15.40 raju moottoripyörän ja kolmen henkilöauton kolari, joka vaati yhden ihmisen hengen. Moottoripyörää, Harley Davidson, kuljettanut keski-ikäinen mies kuoli törmäyksessä saamiinsa vammoihin onnettomuuspaikalla, kertoo päivystävä palomestari. Moottoripyöräilijä kuoli heti onnettomuuspaikalla saamiinsa vammoihin. Neljä autoissa ollutta henkilöä toimitettiin lievästi loukkaantuneina sairaaloihin tarkastettavaksi. Tie on poikki useita tunteja, mutta Tammiston liittymästä pääsee kiertotietä. Kolmessa henkilöautossa oli kussakin vain kuljettaja. He loukkaantuivat lievästi. Tie oli kuiva ja sää aurinkoinen. Turmapaikka sijaitsee Tammiston ja Kehä III:n liittymien välillä pohjoiseen menevillä kaistoilla. Pohjoisen suuntaan menevät kaistat olivat onnettomuustutkinnan ja raivaamisen takia suljettuina kolme tuntia. Liikenne ruuhkautui onnettomuuden takia pahasti. Toistaiseksi ei ole tarkkaa tietoa mitkä seikat johtivat onnettomuuteen. Tie oli kuiva ja keli aurinkoinen. Kaikki henkilöautojen kuljettajat puhalsivat seulonta-alkometriin 0.00 promillea. Alustavien tietojen mukaan moottoripyöräilijä oli vaihtanut ajokaistaa ohituskaistalle hetkeä ennen onnettomuutta. Jono oli pysahtymässä ennen törmäystä, etäisyydet jonossa olivat lyhyet. Törmäyksessä moottoripyöräilijä on sinkoutunut pyörän kyydistä. Vantaan poliisin liikennerikostutkinta ja onnettomuustutkintalautakunta jatkavat turman selvittelyä. Liikenne oli suljettu Tuusulanväylällä Tammiston liittymästä pohjoiseen yli kahden tunnin ajan. Liikenne ruuhkautui onnettomuuden takia pahasti, ja ajoittain pohjoiseen päin menevä liikenne seisoi jo Kehä I:n tienoilta.

Toholampi 4.5.
Keski-Pohjanmaalla Toholammilla tiellä nro 775 Kannuksesta Toholammille sattui sunnuntai-iltana noin klo 18.45 aikoihin yhden ihmishengen vaatinut liikenneonnettomuus. Kuolonkolari, jossa osallisina olivat moottoripyörä ja henkilöauto, tapahtui Jämsän kohdalla. Moottoripyörä oli tulossa Kannuksesta Toholammille, kun se tuntemattomasta syystä ajautui vastaantulevan kaistalle ja törmäsi vauhdilla henkilöauton etukulmaan. Onnettomuuspaikka on peltoaukeaa, jossa tie kaartaa hyvin loivasti oikealle. Harley Davidson -merkkisen moottoripyörän eturenkaan puhkeaminen saattaa olla syynä ajautumiseen vastaantulevien kaistalle. Myös keskustelu matkustajan kanssa on voinut vaikuttaa tilanteeseen. Moottoripyörää ajoi mies. Alustavien tietojen mukaan kuljettaja oli kokenut motoristi. Kyydissä oli myös nainen. Pyörää ajanut mies kuoli törmäyksessä välittömästi ja matkustajana ollut nainen loukkaantui vakavasti. Autossa olleet kuljettaja ja kolme matkustajaa loukkaantuivat lievästi. Pyörän kyydissä ollut nainen kuljetettiin hoitoon Keski-Pohjanmaan keskussairaalaan. Onnettomuudessa menehtynyt mies oli ulkopaikkakuntalainen ja vuonna 1962 syntynyt. Kaustisen poliisin mukaan pariskunnalla on useita lapsia. Pyörää kuljettanut mieshenkilö kuoli välittömästi. Myös kyydissä ollut nainen sai onnettomuudessa vakavia vammoja. Hänen tilansa on mahdollisesti kriittinen. Henkilöautossa olleet äiti ja kolme lasta selvisivät turmasta lievin vammoin, jotka johtuivat heidän autonsa lasin särkymisestä. Keli onnettomuuspaikalla oli hyvä. Kaustisen poliisi tutkii onnettomuuden syytä.

Hämeenlinna 30.5.
Moottoripyörällä ajanut mies menehtyi Hämeenlinnan Tiiriössä tapahtuneessa liikenneonnettomuudessa perjantaina hieman ennen puoltapäivää. Poliisin mukaan Hattulan suunnasta tullut moottoripyörä törmäsi risteysalueella Pälkäneentiellä Tiiriössä tukkirekan vetoautoon, kun rekka oli kääntymässä vasemmalle Helsingin ja Tampereen väliselle moottoritielle (kolmostie) johtavalle rampille. Moottoripyörää ajanut mies kuoli törmäyksessä. Moottoripyöräilijältä irtosi toinen jalka jonka seurauksena menehtyi verenhukkaan. Sisäiset ruhjeet todennäköisiä. Poliisin mukaan mies kuului Hämeenlinnan suuntaan matkalla olleeseen seitsemän moottoripyöräilijän ryhmään. Onnettomuus sattui aamupäivällä kello 11:n aikoihin. Pälkäneentie onnettomuuspaikalla oli osittain suljettu liikenteeltä noin kahden tunnin ajan onnettomuuspaikan raivauksen ajan. Liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkii tapausta yhdessä poliisin kanssa.

Pori 31.5.
Porilainen vähän yli 30-vuotias moottoripyöräilijä menehtyi myöhään lauantai-iltana Porissa sattuneessa onnettomuudessa, kun hän menetti pyöränsä hallinnan ja kaatui. Liikenneturma sattui noin kello 22.35 Tampereentiellä Herralahden koulun kohdalla. Moottoripyöräilijä oli ajanut kaupungin keskustan suunnasta Koivulaan päin ja silminnäkijöiden mukaan kiihdyttänyt voimakkaasti ja pyörä alkanut heittelehtiä. Tämän jälkeen kuljettaja menettänyt pyöränsä hallinnan. Tiellä jarrutusjälki keskiviivan kohdalta vasemman kaistan reunaan. Pyörä HD 1200 jatkanut matkaa korokkeen yli, vastaantulevan kaistan yli ojaan ja törmäsi puuhun. Vuonna 1975 syntynyt porilaismies kuoli heti. Mies ajoi ilmeisesti reilua ylinopeutta. Paikalla nopeusrajoitus 60 km/h.

Askola 10.7.
Nuori moottoripyöräilijä ajoi mutkaista tietä oikealle kaartuvassa mutkassa ja menetti pyöränsä hallinnan törmäten vastaantulevaan traktoriin. Vuonna 1981 syntynyt moottoripyöräilijä menehtyi heti päähän saamiinsa vammoihin. Moottoripyörä liukui törmäyksen jälkeen metsään. Onnettomuus tapahtui Askolassa Juornankylässä.

Kajaani 17.7.
Kajaanissa tapahtui torstaina kuolonkolari. Aamulla puoli yhdentoista aikaan sattuneessa onnettomuudessa moottoripyörällä ajanut nainen törmäsi pakettiautoon. Onnettomuus sattui, kun kajaanilainen keski-ikäinen mies ajoi valtatie 5:tä pitkin ja ryhtyi kääntymään vasemmalle Ketunkadulle. Vastakkaisesta suunnasta suoraan ajanut 21-vuotias nainen törmäsi moottoripyörällään kääntyvän pakettiauton keulaan. Rovaniemeläinen nainen menehtyi vammoihinsa matkalla sairaalaan.

Haukipudas 18.7.
Mieshenkilö kuoli ja toinen loukkaantui vakavasti Haukiputaan Kellossa perjantai-iltana sattuneessa moottoripyöräonnettomuudessa. Haukiputaan poliisin mukaan noin kello kahdeksan aikaan illalla Virpiniemen suunnasta tullut moottoripyörä ajautui oikealle kaartuvassa mutkassa vastaantulevien kaistan yli ja törmäsi valopylvääseen. Kyydissä ollut vuonna 1969 syntynyt mies kuoli välittömästi. Moottoripyörän kuljettaja loukkaantui vakavasti. Poliisin mukaan onnettomuushetkellä oli hyvä ajokeli ja tienpinta oli kuiva. Ennen loivaa mutkaa on pitkä suora, missä nopeus on todennäköisesti ollut kova. Paikalla ei jarrutusjälkiä. Tiessä ei myöskään jälkiä kaatumisesta. Valotolppa katkesi. Tolpan jälkeisessä puussa myös törmäysjälkiä.

Kontiolahti 19.7.
Moottoripyöräilijä kuoli kolarissa Kontiolahden Varparannalla. Menehtynyt oli kontiolahtelainen mies. Hän kuoli tapahtumapaikalle. Henkilöauto oli kääntymässä Varparannantieltä vasemmalle pienelle sivutielle, jolloin takaa tullut moottoripyöräilijä törmäsi auton kylkeen. Mies sinkoutui tiensivuun. Pohjois-Karjalan pelastuslaitoksen mukaan onnettomuus tapahtui, kun henkilöauto oli kääntymässä vasemmalle, jolloin moottoripyörä oli törmännyt sen kylkeen. Moottoripyörän kuljettaja sinkoutui törmäyksen voimasta tiensivuun ja kuoli. Henkilöauton kuljettaja sai lieviä vammoja ja toimitettiin tarkastettavaksi terveyskeskukseen Joensuuhun. Henkilöauto oli kääntymässä Varparannantieltä vasemmalle pienelle sivutielle, jolloin takaa tullut moottoripyöräilijä törmäsi auton kylkeen. Onnettomuus sattui kello 18.20. Ensimmäinen pelastusyksikkö oli paikalla kello 18.30.

Kotka 19.7.
Matkustaja, vuonna 1990 syntynyt kuoli ja kaksi ajajaa loukkaantui kahden moottoripyörän törmäyksessä Kotkassa lauantaina iltapäivällä. Onnettomuus sattui Haminantiellä. Karhulan suuntaan ajoi moottoripyörä, jossa oli matkustaja kyydissä. Poliisin mukaan pyörällä oli liikaa nopeutta. Marinkyläntieltä Haminantielle kääntyi toinen moottoripyörä, joka niin ikään lähti ajamaan Karhulan suuntaan. Ennestään samaan suuntaan ajanut pyörä törmäsi sen perään. Perään törmännyt pyörä suistui tieltä usean kymmenen metrin matkan. Sen matkustaja kuoli tapahtumapaikalla, kuljettaja loukkaantui. Myös toisen moottoripyörän kuljettaja loukkaantui kaaduttuaan törmäyksen voimasta. Onnettomuus tapahtui Amiraalin ja Leikarin välisellä Haminantiellä Marinkylässä noin kello kolmen aikaan. Onnettomuudessa menehtynyt oli toisen moottoripyörän kyydissä ollut matkustaja. Kyseinen pyörä ajoi pitkin Haminantietä Karhulan suuntaan. Samaan aikaan Marinkyläntieltä oli kääntymässä moottoripyörä Haminantielle myöskin tarkoituksenaan jatkaa kohti Karhulaa. Leikarin suunnasta tullut kuljettaja törmäsi kääntyvän moottoripyörän perään. Marinkyläntieltä tullut ajaja kaatui tielle ja loukkaantui. Haminantietä kulkenut moottoripyörä suistui törmäyksen voimasta tieltä ja päätyi usean kymmenen metrin päähän törmäyspaikalta. Matkustaja kuoli ja kuljettaja loukkaantui. Poliisin alustavien tutkimusten mukaan Haminantiellä ajaneen moottoripyöräilijän tilannenopeus oli liian suuri. Poliisi jatkaa tapahtuman esitutkintaa.

Mynämäki 24.7.
Moottoripyöräilijä sai surmansa Mynämäellä keskiviikkoiltana suistuttuaan mutkassa ulos tieltä. Onnettomuus sattui kello 19.20 aikaan Karjalantiellä. Vuonna 1972 syntynyt mynämäkeläinen mieshenkilö oli ollut ajamassa Karjalantietä Yläneentien suuntaan, kun hän vasemmalle kaartuvassa mutkassa suistui ajosuuntaansa nähden oikealle ojaan törmäten puhelinpylvääseen. Motoristi sai surmansa välittömästi. Törmäyksen voimaa kuvaa se, että puhelinpylväs oli katkennut.

Äänekoski 26.7.
Kevytmoottoripyörää ajanut nuori mies kuoli hirvikolarissa äänekoskella lauantain vastaisena yönä. 17-vuotias äänekoskelaisnuorukainen törmäsi moottoripyörällään hirveen valtatie 4:llä Tärttämäessä, noin kilometri Kotakennäänsalmen sillasta etelään. Onnettomuuspaikka on merkitty hirvivaara-alueeksi.

Espoo 27.7.
31-vuotias mies kuoli, kun hänen ohjaamansa moottoripyörä suistui ajoradalta sunnuntaina illalla Espoossa. Kuljettaja oli liikkeellä yksin, eikä onnettomuudessa ollut mukana muita osallisia. Espoon poliisi tutkii tapahtunutta yhdessä onnettomuuksien tutkintalautakunnan kanssa. Espoon poliisi pyytää onnettomuuden mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittamaan havainnoistaan Espoon poliisin turvallisuustutkintaan.

Halikko 29.7.
Halikkolainen 16-vuotias tyttö menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa Halikon Hajalassa tiistaina. Tyttö ajoi Turuntietä Halikon keskustan suuntaan ja menetti kevytmoottoripyöränsä hallinnan jyrkästi vasemmalle taittavassa kaarteessa. Ulosajo päätyi sähkötolppaan. Lähiasukas kiirehti onnettomuuspaikalle, mutta tytön pelastamiseksi ei ollut tehtävissä mitään. Onnettomuus tapahtui Vanhalla Turuntiellä Halikossa hieman keskipäivän jälkeen, kun 16-vuotias halikkolaistyttö oli tulossa Hajalan suunnasta ja ajautui kurvin jälkeen ulos tieltä sekä osui lopuksi noin parinkymmenen metrin jälkeen sähkötolppaan. Onnettomuuskohta sijaitsee noin kilometrin päässä Halikon aseman risteyksestä Hajalan suuntaan. Kaarre on jyrkkä, mutta tuosta suunnasta tullessa aukeaa niin, että kyseessä todennäköisesti nuoren tekemä ajovirhe. Nopeus todennäköisesti rajoituksen mukainen.

Jämsä 5.8.
Moottoripyörää ajanut nelikymppinen Jämsäläismies kuoli törmättyään asuntoautoon Vespuolentiellä Korpilahdella tiistaina illalla noin 19.40. Törmäys sattui Vaaruvuoresta noin kilometrin verran Joutsan suuntaan puoli kahdeksan jälkeen illalla. Motoristi ajoi Korpilahden suuntaan ja oli jostain syystä ajautunut mutkan jälkeen tien vasemmalle kaistalle ja törmännyt asuntoauton nokkaan. Hän menehtyi törmäyksessä ilmeisesti välittömästi. Onnettomuuspaikalla on 80 km/t nopeusrajoitus.

Raahe 16.8.
Moottoripyörä suistui tieltä illalla Mansikkakarintiellä. Tapahtuma-aika 21.30. Pyörä oli matkalla Raahen keskustan suunnasta Pattijoen suuntaan, kun se suistui tieltä jyrkässä kaarteessa ja törmäsi puihin. Matkustajana ollut oululainen nainen kuoli saamiinsa vammoihin. Kaarretta edeltää pitkä suora. Moottoripyörää ajanut oululainen mies loukkaantui, ja hänet kuljetettiin Oulun yliopistolliseen sairaalaan. Kuljettajalla ei ollut voimassa olevaa ajokorttia. Keli tapahtumapaikalla oli hyvä. Poliisin mukaan pyörän vauhti kaarteessa oli liian suuri.

Vaasa 16.8.
Gerbyntietä ajanut henkilöauton kuski päätti kääntyä ajosuunnassaan vasemmalle viereisen kauppakeskuksen pihaan. Kuski ei kuitenkaan huomannut, että vastakkaisesta suunnasta lähestyi samaan aikaan moottoripyörä. Henkilöauton kuljettaja havaitsi moottoripyörän vasta, kun moottoripyörä rysähti kovalla vauhdilla suoraan auton vasempaan etukulmaan. Vaasalainen, vuonna -88 syntynyt motoristi paiskautui pyörän selästä katuun ja kuoli välittömästi turmapaikalle. Onnettomuus sattui Gerbyntiellä lauantaina noin kello 14.30. Alueella nopeusrajoitus 40 km/h. Vaasan poliisi tutkii tapausta. Poliisin mukaan ei ole syytä epäillä, että alkoholilla olisi osuutta tapaukseen.

Hämeenlinna 21.8.
Nuori, vuonna 1988 syntynyt mies menehtyi moottoripyöräonnettomuudessa Hämeenlinnassa. Mies ajoi moottoritietä Tampereen suunnasta ohitellen autoja kovalla nopeudella. Tiiriön liittymän kohdalla mies menetti moottoripyöränsä hallinnan ajautuen tien sivuun ja sen jälkeen keskipientareelle. Moottoripyörä Honda CBR. Motoristi oli ohitellut henkilöautoja reilua ylinopeutta, yrittänyt ohittaa ohituskaistaa ajavaa autoa vielä kaiteen ja auton välistä. Vahinkotapahtumaa edeltävä nopeus alustavien tietojen mukaan ajoittain liki 200 km/h.

Vammala 25.8.
Moottoripyörällä liikkunut Vammalasta kotoisin oleva nuori mieshenkilö kuoli maanantaina iltapäivällä törmättyään ajoneuvoyhdistelmään. Hän menehtyi vammoihinsa matkalla Tampereen yliopistolliseen sairaalaan. 16-vuotias moottoripyöräilijä oli matkalla Vammalasta äetsän suuntaan. Hän kääntyi risteyksessä yllättäen vasemmalle Kiikkaan päin, eikä vastaan tulleen yhdistelmän kuljettaja pystynyt väistämään. Tilanne on ollut alustavien tietojen mukaan yhdistelmän kuljettajalle ennalta arvaamaton.

Pertteli 31.8.
17-vuotias motoristi kuoli onnettomuudessa Perttelissä Varsinais-Suomessa. Kevytmoottoripyörä suistui tieltä jyrkässä mutkassa ja törmäsi sähköpylvääseen. Kuljettaja kuoli heti. Kuljettaja oli vuonna 1991 syntynyt paikkakuntalainen mies. Hän ei ollut nauttinut alkoholia, poliisi epäilee liian suuren nopeuden vaikuttaneen tapahtumaan.

Koonta vuoden 2008 onnettomuuksista

Sukupuoli Ikä Kunta Pvm Tyyppi Muut osalliset Lisätietoja
Mies 18 Lappeenranta 6.4. Hallinnan menetys Ajoneuvoyhdistelmä Motoristi menetti pyöränsä hallinnan ja törmäsi vastaantulevaan ajoneuvoyhdistelmään.
Mies 22 Pori 18.4. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Autoilija ajoi oikealta tulevan
motoristin eteen.
Mies K Helsinki 23.4. Hallinnan menetys Motoristi menetti kiihdytyksen jälkeen
pyöränsä hallinnan.
Mies K Tuusula 29.4. Peräänajo Henkilöauto Autoilija ajoi motoristin perään.
Mies 46 Toholampi 4.5. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyörä ajautui tuntemattomasta syystä vastaantulevien kaistalle.
Mies K Hämeenlinna 30.5. Risteävät ajosuunnat Ajoneuvoyhdistelmä Motoristi törmäsi vasemmalle kääntyvään ajoneuvoyhdistelmään.
Mies 33 Pori 31.5. Hallinnan menetys Motoristi menetti pyöränsä hallinnan
suoralla tiellä.
Mies 49 Joroinen 28.6. Hallinnan menetys Motorist menetti pyöränsä hallinnan risteyksessä ja paiskautui liikennemerkkiin.
Mies 27 Askola 10.7. Hallinnan menetys Traktori Motoristi menetti pyöränsä hallinnan oikealle kaartuvassa mutkassa ja törmäsi traktoriin.
Nainen 21 Kajaani 17.7. Vastakkaiset ajosuunnat Pakettiauto Motoristi törmäsi vasemmalle kääntyvään pakettiautoon.
Mies 39 Haukipudas 18.7. Tieltä suistuminen Motoristi ajautui oikealle kaartuvassa mutkassa ulos tieltä ja törmäsi valaisinpylvääseen. Matkustaja kuoli.
Mies K Kontilahti 19.7. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Motoristi törmäsi edellä ajavaan vasemmalle kääntyvän henkilöauton kylkeen.
Mies 18 Kotka 19.7. Peräänajo Moottoripyörä Motoristi ajoi toisen moottoripyöräilijän perään kovalla nopeudella. Matkustaja kuoli.
Mies 36 Mynämäki 24.7. Tieltä suistuminen Moottoripyöräilijä suistui vasemmalle kaartuvassa mutkassa ojaan ja törmäsi puhelinpylvääseen.
Mies 17 äänekoski 26.7. Eläinonnettomuus Hirvi Motoristi törmäsi hirveen.
Mies 31 Espoo 27.7. Tieltä suistuminen Moottoripyöräilijä suistui ulos tieltä.
Nainen 16 Halikko 29.7. Tieltä suistuminen Motoristi suistui tieltä jyrkästi vasemmalle kaartuvassa mutkassa.
Mies 40 Jämsä 5.8. Vastakkaiset ajosuunnat Asuntoauto Motoristi ajautui tien vasemmalle kaistalle ja törmäsi asuntoautoon.
Mies 19 Lieksa 10.8. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Henkilöautoilija kääntyi vasemmalle vastaantulevan motoristin eteen.
Nainen N Raahe 16.8. Tieltä suistuminen Motoristi suistui tieltä jyrkässä kaarteessa, matkustaja kuoli.
Mies 20 Vaasa 16.8. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Henkilöautoilija kääntyi vastaantulevan motoristin eteen.
Mies K Helsinki 21.8. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Motoristi törmäsi henkilöauton kylkeen.
Mies 20 Hämeenlinna 21.8. Hallinnan menetys Motorst ohitteli autoja moottoritiellä ja menetti pyöränsä hallinnan.
Mies N Lappeenranta 22.8. Hallinnan menetys Motoristi menetti pyöränsä hallinnan.
Mies 16 Vammala 25.8. Risteävät ajosuunnat Ajoneuvoyhdistelmä Motoristi kääntyi vasemmalle vastaantulevan yhdistelmän eteen.
Mies 40 Kauhajoki 29.8. Vastakkaiset ajosuunnat Linja-auto Motoristi törmäsi vastaantulevaan linja-autoon.
Mies 17 Pertteli 31.8. Tieltä suistuminen Motoristi suistui tieltä jyrkässä mutkassa.
Iän lyhenteet:
N (nuori) 16 – 30 vuotta
K (keski-ikäinen) 30 – 50 vuotta
© 2003 – 2014 Moto Survival Finland 

© 2003-2020 Moto Survival Finland.