Onnettomuudet 2007

Onnettomuudet 2007
Vuonna 2007 liikenteessä kuoli 30 ja luokkaantui 658 moottoripyöräilijää.

Lappeenranta 30.3.
Kaksi vuonna 1990 syntynyttä nuorukaista menehtyi Lappeenrannassa perjantaina tapahtuneessa risteyskolarissa. Moottoripyörällä liikkuneet miehet törmäsivät oikealta tulleen henkilöauton etukulmaan tuhoisin seurauksin. Onnettomuus tapahtui Tirilän kaupunginosassa noin kello 11.20. Moottoripyörä eteni Lietokatua jäähallin suuntaan, kun se törmäsi Joukahaisenkadulta samaan risteykseen tulleen henkilöautoon. Törmäyksen voimasta auto siirtyi kohden pensasaitaa. Moottoripyöräilijä tuli vaurioita päätellen kovalla ajonopeudella. Paikalla nopeusrajoitus 40 km/h. Moottoripyörästä ei jäänyt jarrutusjälkiä. Matkustaja ei käyttänyt suojakypärää. Toinen nuorista kuoli välittömästi onnettomuuspaikalla. Toinen menehtyi Etelä-Karjalan keskussairaalassa onnettomuudessa saamiinsa vammoihin. Nuoret olivat kotoisin Lemiltä ja Luumäeltä.

Espoo 1.4.
Moottoripyöräilijä sai surmansa liikenneturmassa sunnuntai-iltana Espoossa Turunväylällä. Onnettomuus tapahtui klo 19.45 Turunväylällä ennen Kehä III:n liittymää Helsinkiin päin tultaessa, kerrotaan Espoon poliisista. Moottoripyörä ajautui jostain syystä vasemmalle pientareelle ja osui tien keskikaiteeseen. Kyseisessä kohdassa tie kaartaa loivasta vasemmalle. Poliisi epäilee moottoripyöräilijän saaneen sairaskohtauksen. Surmansa saanut oli keski-ikäinen mies. Poliisi ohjasi turman selvittelyn ajan Turun suunnasta Helsinkiin tulevaa liikennettä sivuteitse onnettomuuspaikan ohitse.

Orimattila 17.5.
Orimattilan Mallusjoella 17.5. klo 16.00, paikka Hautjärventie. Helsinkiläinen 53-vuotias mieshenkilö ajoi Motoguzzi Le Mans merkkisellä moottoripyörällään Hautjärventietä. Yksi kilometri Sammaliston risteyksestä Mäntsälään päin, oikealle kaartuvassa jyrkässä mutkassa moottoripyörä on tullut kovalla nopeudella osittain vastaantulevien kaistaa käyttäen. Kaarteessa on tullut vastaan henkilöauto ja keskellä mutkaa moottoripyörä on törmännyt henkilöauton renkaaseen. Tästä on ollut seurauksena moottoripyöräilijän 10-15 m pitkä ilmalento asfaltille. Moottoripyöräilijä on ollut hetken hengissä törmäyksen jälkeen, mutta menehtynyt päähän kohdistuneisiin vammoihin ennen kuin ambulanssi saapui paikalle. Alustavien tietojen mukaan henkilöauto on ollut omalla ajokaistalla, kaistansa oikeassa reunassa. Henkilöauton kuljettaja joutui törmäyksen johdosta shokkiin, mutta ei loukkaantunut. Orimattilan poliisi tutkii onnettomuutta.

Tampere 21.5.
Pyynikintien ja Nahkakujan kulmassa 21.5 sattuneen onnettomuudessa kevytmoottoripyörän kuljettaja törmäsi kolmion takaa tulleeseen autoon, kuskille ei käynyt pahasti mutta kypärätön ja shortseihin pukeutunut matkustaja kuoli vammoihinsa sairaalassa 25.5. Ilmeisesti motoristilla oli nopeutta reilusti. Molemmilla oli ollut kypärä päässä, mutta kummaltakin se oli lähtenyt päästä törmäyksessä. Auto tuli kolmion takaa takaa nahkakujalta Pyynikintielle. Nahkakujalta Pyynikientielle tullessa ei näkyvyyttä vasemmalle ole juurikaan, puut peittävät näkyvyyden ja tie kaartaa kyseisessä kohdassa. Pyynikintie laskeutuu aika jyrkästi tuohon risteykseen vauhtia on helposti liikaa – rajoitus paikalla on 40, arvioitu nopeus on vähintään 60. Tien toisella puolen on peili josta näkee tuleeko Pyynikintieltä ajoneuvo. Nuori 16-vuotias mies, joka oli matkustajana Pyynikintien ja Nahkakujan risteyksessä sattuneessa kolarissa menehtyi sairaalassa perjantaina 25.5.

Kuopio 26.5.
Moottoripyörä törmäsi kohtalokkaasti rekkaan Kuopion lähellä lauantai-iltana. Moottoripyöräilijä kuoli törmäyksessä ja myös rekka vahingoittui pahasti. Onnettomuus sattui valtatiellä 17 noin 30 kilometrin päässä Kuopion keskustasta itään päin. Onnettomuuspaikalla on pitkä suora ja ohituskaista. Ilmeisesti henkilöautoa ohittamassa ollut moottoripyöräilijä oli törmännyt rajulla voimalla vastaantulevan rekan keulaan. Törmäys tapahtui ohituskaistan lopussa.

Vampula 2.6.
Moottoripyöräilijä kuoli törmättyään henkilöautoon Vampulassa Satakunnassa lauantaina. Mies oli noin 30-vuotias ja kotoisin Tampereen seudulta. Onnettomuus sattui kello 15:n paikkeilla iltapäivällä kantatie 41:n risteyksessä. Pelastuslaitoksen tietojen mukaan autoilija oli pysähtynyt odottamaan, että moottoripyöräilijä ajaisi risteyksestä läpi. Takaa tullut toinen auto kuitenkin töytäisi pysähtynyttä autoa niin, että se joutui moottoripyörän eteen. Autojen kuljettajista toinen sai haavan jalkaansa ja toinen lieviä vammoja päähänsä.

Kuopio 3.6.
Moottoripyöräilijä menehtyi törmäyksessä henkilöauton kanssa myöhään sunnuntai-iltana Kuopion keskustassa. Onnettomuus tapahtui kello 22 jälkeen Satamakadulla lähellä Venemiehenkadun risteystä. Moottoripyöräilijä ajoi poliisin mukaan kovaa vauhtia kiihdyttäen Väinölänniemen suunnasta. Samaan aikaan vastaan tuleva henkilöauto oli kääntymässä vasemmalle Satamakatu 3:n pihaan. Henkilöautoa kuljettanut mies näki poliisin mukaan moottoripyörän tulevan, mutta arvioi ehtivänsä kääntyä ennen pyörää. Moottoripyörä törmäsi kuitenkin auton oikeaan kylkeen. Moottoripyöräilijä, nuorehko mies, menehtyi ilmeisesti välittömästi. Poliisi epäilee, että moottoripyöräilijä ajoi tuntuvaa ylinopeutta. Henkilöautossa yksin ollut kuljettaja ei loukkaantunut.

Vammala 4.6.
Moottoripyöräilijä sai surmansa ulosajossa Vammalassa Pirkanmaalla maanantaina alkuillasta. Onnettomuudessa kuoli nuorehko mies.Turma sattui Vammalan Karkussa noin kello 17.40. Moottoripyöräilijä tuli Karkun suunnasta ja ajoi kohti Ellivuorta. Pyörä suistui tieltä Soinintien risteyksen lähellä. Moottoripyöräilijä ajoi Kiuralantiellä Vammalan Karkussa ojaan ja menehtyi. Nuorehko ulkopaikkakuntalainen mies oli kello 17.40 ajamassa Karkun suunnasta kohti Ellivuorta. Ennen Soinintien risteystä mies kuitenkin ajautui tien vasemmalle puolelle ojaan. Poliisi tutkii suistumisen syytä. Poliisin mukaan pyörän osia oli molemmin puolin tietä, ilmeisesti moottoripyöräilijän käyttämä nopeus on ollut kova.

Elimäki 13.6.
Kuusankoskelainen 32-vuotias mie menehtyi keskiviikkoiltana moottoripyöräonnettomuudessa Elimäellä. Hän oli ajamassa Ratulantietä Elimäen kirkonkylän suuntaan, kun hän menetti ajokkinsa hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa ja ajautui metsään. Mies kuoli onnettomuuspaikalle. Ennen onnettomuutta moottoripyöräilijä oli ohittanut kaksi samaan suuntaan ajanutta moottoripyöräilijää vastaantulevien kaistalla keltaisen sulkuviivan alueella. Poliisi tutkii, oliko ylinopeudella osuutta onnettomuuteen. Tapahtuma-aikaan sää oli aurinkoinen ja keli kuiva. Tieosuudella on kestopäällyste ja 80 kilometrin tuntinopeusrajoitus.

Klaukkala 14.6.
16-vuotias klaukkalalainen nuorukainen kuoli torstai-iltana suistuttuaan moottoripyörällään metsikköön. Onnettomuus tapahtui Nummelantiellä Klaukkalassa Nurmijärvellä. Nuorukainen oli juuri saanut ajoluvan. Hyvinkään poliisin mukaan hänellä oli ollut ajotutkinto edellisenä päivänä. Myös moottoripyörä oli otettu käyttöön onnettomuuspäivänä. Nuori mies ajoi 125-kuutioista Aprilia-merkkistä moottoripyörää. Tie kaartaa onnettomuuspaikalla. Turman tarkemmasta syystä ei ole vielä tietoa.

Rovaniemi 15.6.
Moottoripyöräilijä kuoli suistuttuaan tieltä Rovaniemellä myöhään perjantai-iltana. Surmansa saanut rovaniemeläismies oli syntynyt vuonna 1977. Turma sattui Pukinpolulla. Kuljettajat ajoivat pyörillään peräkkäin. Parisataa metriä ennen risteystä törmäsi takana ajanut moottoripyörä osui etupyörällään edellä ajavan moottoripyörän takapyörään, törmäyksen johdosta edellä ajaneen moottoripyörän takapyörä heilahti voimakkaasti oikealle. Edellä ajanut kuljettaja sai pidettyä pyöränsä tiellä ja hän pysähtyi. Hän löysi kaverinsa sekä tämän moottoripyörän tien vasemmalta puolelta noin viiden metrin päässä tiestä. Mies kuoli ilmeisesti heti. Poliisi epäilee onnettomuuden syyksi liian suurta tilannenopeutta.

Parainen 16.6.
Nuori mies törmäsi sillankaiteeseen.27-vuotias mies kuoli myöhään lauantai-iltana moottoripyöräonnettomuudessa Paraisilla. Onnettomuus tapahtui Saaristotiellä Paraisten ja Kaarinan rajalla sijaitsevalla sillalla. Kolme moottoripyöräilijää ajoi Saaristotietä Paraisista poispäin. Viimeisenä tullut motoristi menetti jostakin syystä pyöränsä hallinnan ja törmäsi sillankaiteeseen. Paimiolainen mies menehtyi välittömästi. Onnettomuus sattui illalla puoli kahdentoista aikaan. Turunmaan poliisilaitos ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkivat onnettomuuden syytä.

Klaukkala 18.6.
Vantaan poliisin mukaan maanantaisen onnettomuuden syy on vielä auki. Poliisin mukaan ajaja menetti moottoripyörän hallinnan vaihtaessaan kaistaa ja törmäsi ojan pohjalla olleeseen siltarumpuun. Kyydissä ollut vuonna 1967 syntynyt nainen selviytyi onnettomuudesta pienin vaurioin. Menehtynyt oli moottoripyörän kuljettaja ja loukkaantunut moottoripyörän matkustaja. Kuljettaja oli vaihtamassa kaistaa, kun moottoripyörän pyörä suistui liukkaan asfaltin johdosta nurin. Moottoripyörän kuljettaja törmäsi siltarumpuun ja menehtyi saamiinsa vammoihin. Turmahetkellä satoi rankasti. Toinen moottoripyöräilijä loukkaantui aamulla samassa paikassa niin ikään suistumisonnettomuudessa. Tiehallinto varoittaa etenkin moottoripyöräilijöitä tien liukkaudesta Hämeenlinnanväylällä välillä Helsinki, Ruskeasuo-Usmi/ Hyvinkään pohjoinen liittymä.Tiellä on tehty paikkauksia, jotka ovat hyvin sileitä ja etenkin märkänä liukkaita. Palomestari Keski-Uudenmaan Pelastuslaitokselta kertoo, että useampia vastaavanlaisia moottoripyöräonnettomuuksia on sattunut lähipäivinä valtatie 3:lla. Hän uskoo, että syynä onnettomuuksiin on ollut nimenomaan kaistojen välillä oleva liukas paikkaus.

Liettua 21.6.
Suomalaispariskunta on kuollut moottoripyöräonnettomuudessa Panevezysin alueella Liettuassa, maan poliisi kertoo. 62-vuotias helsinkiläismies menetti ilmeisesti kovassa vauhdissa sivuvaunullisen pyöränsä hallinnan. Moottoripyörä törmäsi edessä ajavaan autoon, joka oli jarruttanut. Mies kuoli välittömästi ja hänen 61-vuotias vaimonsa menehtyi saamiinsa vammoihin sairaalassa. Henkilöauton kuljettaja selvisi törmäyksestä vammoitta. Poliisin mukaan helsinkiläispariskunnan matkan määränpäätä ei vielä tunneta.

Uusikaupunki 1.7.
Kalantilainen mies kuoli moottoripyöräturmassa Kalannissa Uudessakaupungissa sunnuntaina. Vuonna 1986 syntynyt motoristi suistui Jokisivuntiellä vasemmalle kaartuvassa mutkassa tien oikealle puolelle ojaan. Hän kuoli heti. Alkoholilla ei poliisin mukaan epäillä olevan osuutta asiaan.

Turku 8.7.
Kevytmoottoripyörällä ajanut nuori mies kuoli ulosajossa Turussa sunnuntaina iltapäivällä. Onnettomuus sattui Vanhalla Hämeentiellä noin kello 16. Poliisin mukaan nuorukainen oli ajanut Vanhaa Hämeentietä keskustan suunnasta ja Virmuntien risteyksen jälkeisessä kaarteessa menettänyt pyörän hallinnan ja kaatunut. Kuljettaja löi päänsä valotolppaan ja kuoli heti. Hän käytti kypärää. Poliisi kertoo, että tien pinta onnettomuuspaikassa oli sateen vuoksi märkä ja liukas. Onnettomuuden 16-vuotias uhri oli hiljattain saanut ajokortin. Ilmoitus onnettomuudesta tuli hätäkeskukseen kuulohavainnon perusteella. Poliisi pyytää tapauksen mahdollisia silminnäkijöitä ilmoittautumaan.

Saarijärvi 15.7.
Moottoripyöräilijä kuoli Saarijärven Pajupurontiellä sattuneessa onnettomuudessa. Turma sattui sunnuntaina päivällä vähän ennen kello kolmea. Poliisi ei kerro onnettomuudesta tutkinnallisista syistä vielä enempää. Alustavien tietojan mukaan autoilija ajoi mökin pihasta moottoripyöräilijän eteen.

Virtasalmi 21.7.
Siilinjärveläinen noin 50-vuotias mies menehtyi Virtasalmen Motoparkin moottoriradalla moottoripyöräonnettomuudessa lauantaina 21.7 iltapäivällä. Onnettomuus tapahtui vapaissa harjoituksissa. Mies menetti ajoneuvon hallinnan radan suoralla osuudella ja törmäsi autonrenkaista tehtyyn suojavalliin. Elvytyksestä huolimatta mies kuoli tapahtumapaikalla.

Kiukainen 22.7.
Moottoripyöräilijä kuoli sunnuntaina 22.7 kolarissa Kiukaisissa Satakunnassa. 48-vuotias mies oli kotoisin Aurasta. Henkilöautoa ajanut mies oli ylittämässä Harjavallan ja uudenkaupungin välistä tietä. Poliisi kertoo, että mies oli pysähtynyt stop-merkin taakse. Hän ei kuitenkaan nähnyt moottoripyöräilijää vaan lähti ylittämään risteystä. Auton etuosa osui moottoripyörään, joka sinkoutui metsään. Moottoripyöräilijä kuoli heti. Törmäys sattui klo. 22.30.

Lyypekki 26.7.
Torstaina viiden aikaan iltapäivällä 20-henkinen suomalainen moottoripyöräryhmä oli matkalla ohi Lyypekin kohti Hampuria. Motoristit olivat ryhmittyneet pareittain letkaksi kolmikaistaisen moottoritien oikeanpuoleisimmalle kaistalle. Kun letkan ensimmäiset hiljensivät vauhtiaan, heidän perässään ajanut 28-vuotias mies ei huomannut toimia ajoissa. Hän törmäsi Harley Davidsonillaan edellä ajaneeseen toveriinsa ja kaatui. Suomalaismies kuljetettiin sairaalaan, jossa hän kuitenkin kuoli saamiinsa vakaviin vammoihin. Paikallisen moottoritiepoliisin ylikomissario Jörg Ehlert paljasti IS:lle, että suomalainen joukko kuuluu Bandidos-moottoripyöräkerhon Diablos-kannattajakerhoon. Ehlertin mukaan ainakin osa ryhmästä oli saapunut Saksaan Rostockin kautta. Matkalla he olivat Magdeburgiin jengitapaamiseen. Menehtynyt suomalaismies on tutkittavana Lyypekin oikeuslääketieteellisessä instituutissa. Ehlertin mukaan ensi viikolla selviää, jäikö tämä mahdollisesti takaa tulleen toverinsa yliajamaksi. Yksi perässä ajaneista ryhmäläisistä ei nimittäin pystynyt väistämään onnettomuuspaikkaa. Häntä hoidettiin sairaalassa lievien vammojen vuoksi.

Kesälahti 5.8.
Moottoripyöräilijä kuoli törmättyään pihasta ajaneen henkilöauton etuosaan Kesälahdella Pohjois-Karjalassa sunnuntaina. Vuonna 1974 syntynyt motoristi oli kotoisin Etelä-Suomesta. Onnettomuus sattui kello 11.25 Väärämäentiellä. Moottoripyöräilijä ehti jarruttaa ennen törmäystä. Häntä yritettiin elvyttää paikan päällä, mutta tuloksetta. Onnettomuuspaikalla on 60 kilometrin tuntinopeusrajoitus. Kiteen poliisin mukaan ajonopeuksista ei ole tässä vaiheessa tietoa. Moottoripyörän tulosuunnassa on ennen törmäyspaikkaa loiva nyppylä. Autoa ajanut nainen selviytyi vammoitta. Poliisi ja liikenneonnettomuuksien tutkijalautakunta tutkivat turmaa.

Porvoo 13.8.
Porvoossa Suomenkylässä menehtyi moottoripyöräilijä maanantaina iltapäivällä. Moottoripyöräilijä oli kaatunut ja menehtynyt vammoihinsa ennen pelastusyksiköiden saapumista paikalle. Liikkuvan poliisin mukaan vuonna 1966 syntynyt mies menetti moottoripyöränsä hallinnan Suomenkyläntiellä vasemmalle kääntyvässä mutkassa, jonka jälkeen pyörä törmäsi ladon seinään ja kuljettaja lensi puuta päin. Onnettomuus tapahtui puoli kolmen aikaan iltapäivällä. Pelastusyksiköiden saavuttua paikalle oli mies jo kuollut.

Varpaisjärvi 17.8.
Moottoripyöräilijä oli törmännyt Yamaha merkkisellä moottoripyörällään halkokuormaa kuljettavaan traktorin perävaunuun Varpaisjärvellä rautavaaralle johtavalla tiellä. Moottoripyöräilijä menehtyi saamiinsa vammoihin myöhemmin sairaalassa. Onnettomuuden syy on vielä epäselvä. Poliisi tutkii asiaa.

Orimattila 19.8.
Lahtelainen moottoripyöräilijä kuoli törmättyään edellä ajavaan ajoneuvoyhdistelmään sunnuntaina puoli kolmen aikaan tiellä 167 Orimattilassa. Poliisin mukaan 43-vuotias mies menetti moottoripyöränsä hallinnan ohituksen jälkeen ja törmäsi vasemmalle kääntymään ryhmittyneeseen hevoskuljetusvaunulliseen maasturiin. Mies oli ajamassa Orimattilaan. Orimattilan poliisi tutkii onnettomuuden syytä. Alustavien tietojen mukaan motoristi oli suorittanut ohituksen jo selkeästi aiemmin ja palannut jo omalle kaistalleen kun edessä oli vasemmalle kääntymässä ajoneuvoyhdistelmä. Motoristi jarrutti, mutta päätti mennä oikealta ohi. Ajoneuvoyhdistelmä luopui kääntymisaikeistaan ja siirtyikin takaisin keskemmälle kaistallaan, samalla tukkien kaistan takaa tulleen motoristin edessä.

Turku 25.8.
Keski-ikäinen mies kuoli moottoripyörän ja henkilöauton törmäyksessä valtatie 9:llä Turun lentokentän liittymän kohdalla lauantaina. Onnettomuus sattui noin kello 20.30. Moottoripyörän kyydissä oli kaksi ihmistä, ja toinen heistä menehtyi. Molemmat ajoneuvot olivat menossa moottoritietä Turun suunnasta. Muuten tapahtumien kulku on vielä epäselvä. Lentokentän liittymä oli onnettomuuden takia pitkään suljettuna, ja moottoritiestä oli käytössä vain yksi ajokaista molempiin suuntiin. Poliisi tutkinta on kesken.

Liimattala 26.8.
Moottoripyörä törmäsi henkilöauton perään nelostiellä Liimattalassa. Törmäyksen seurauksena moottoripyöräilijä loukkaantui vakavasti ja menehtyi saamiinsa vammoihin Keskussairaalassa. Onnettomuus sattui sunnuntaina iltapäivällä kello 14.45. Henkilöauto ajoi nelostietä etelän suuntaan. Liimattalan kohdalla se oli kääntymässä kulkusuunnassaan vasemmalle ja hiljensi. Tässä tilanteessa toistaiseksi tuntemattomasta syystä moottoripyörä törmäsi auton perään. Vielä onnettomuuden syystä ei voi sanoa mitään. Yksi mahdollisuus on, että motoristi oli häikäistynyt, kertoo tapausta tutkiva äänekosken poliisi. Moottoripyöräilijä oli helsinkiläinen vuonna 1974 syntynyt mies.

Merikarvia 8.9.
Porilainen 33-vuotias motoristi oli ajanut ulos tieltä viikonloppuna Merikarvialla. Löydettäessä motoristi oli jo menehtynyt saamiinsa vammoihin. Onnettomuuden syy on vielä epäselvä. Poliisi tutkii asiaa.

Loppi 14.9.
Moottoripyöräilijä kuoli törmättyään kääntymässä olleen henkilöauton kylkeen Lopella perjantai-iltana. Onnettomuus tapahtui Yhdystien ja Kantatie 54:n risteyksessä. Riihimäen suunnasta tullutta henkilöautoa ohjasi vuonna 1987 syntynyt riihimäkeläinen mies ja moottoripyörää Forssan suunnasta tamperelainen vuonna 1980 syntynyt mies. Moottoripyöräilijä lensi tömäyksen voimasta pois pyöränsä päältä. Paikalle tulleen ambulanssin henkilöstö totesi hänet kuolleeksi. Onnettomuus tapahtui 54-tien ja Nesteen risteyksessä. Punainen moottoripyörä vaurioitui etpäästään pahoin.

Kyminlinna 16.9.
Moottoripyöräilijä kuoli törmäyksessä expressbussin perään moottoritiellä Kyminlinnan risteykseen johtavalla kaistalla. Onnettomuus sattui sunnuntaina vähän ennen puolta päivää. Poliisi ja tutkijalautakunta jatkavat tutkimuksiaan.

Helsinki 25.9.
Moottoripyöräilijä kuoli liikenneonnettomuudessa Helsingin Munkkiniemessä tiistaina. Vuonna 1983 syntynyt motoristi törmäsi Ramsaynrannassa Riihitielle kääntyvän henkilöauton kylkeen. Onnettomuus tapahtui kello 16.10. Helsingin poliisin päivystävä komisario kertoi, että miesmotoristi kuljetettiin vaikeasti loukkaantuneena hoidettavaksi Töölön sairaalaan. Mies kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa myöhemmin illalla.

Kuhmo 26.9.
Kuopiolainen moottoripyöräilijä kuoli törmättyään metsäpeuraan Kuhmossa Lentiirantiellä keskiviikkona iltapäivällä. Keski-ikäinen mies ajoi moottoripyörällä pohjoisesta päin kohti Kuhmoa. Oikealta metsästä tielle nousi eteen metsäpeura, johon moottoripyöräilijä törmäsi. Kuljettaja menehtyi onnettomuudessa. Metsäpeura katkesi törmäyksessä keskeltä kahtia. Onnettomuuspaikka on noin 33 kilometrin päässä pohjoiseen Kuhmosta, 1,5 kilometriä Valkeisvaaran tiehaaran pohjoispuolella. Onnettomuus tapahtui hieman kello 16 jälkeen. Onnettomuudella ei ollut silminnäkijöitä, mutta lähitalon asukas kuuli pihalleen tiellä kulkeneen moottoripyörän äänen ja myös törmäyksen äänen. Hän teki onnettomuudesta välittömästi myös hätäilmoituksen.

Kruunupyy 20.10.
Vuonna 1990 syntynyt moottoripyöräilijä löytyi lauantai-iltana kuolleena Kruunupyyn keskustassa sijaitsevasta joesta. Nuori mies oli poistunut kotoaan perjantai-iltana noin kello 23, mutta hänen oli tarkoitus palata pian takaisin moottoripyörällään. Kun nuorukaista ei kuulunut takaisin, omaiset olettivat aluksi, että hän oli jäänyt jonkun tuttavansa luokse yöksi. Poliisiin otettiin yhteyttä lauantaina iltapäivällä. Myös kadonneen tuttavat osallistuivat etsintöihin. Kadonneen kevytmoottoripyörä havaittiin joessa noin kello 19 lauantai-iltana. Nuorukainen löydettiin vedestä jonkin matkan päästä ajoneuvostaan. Poliisi mukaan on mahdollista, että onnettomuuspaikalla oli mustaa jäätä. Tie kaartuu melko voimakkaasti joen suuntaisesti.

Turku 30.11.
Mies kuoli törmättyään motocross-pyörällä puuhun Turun lentokentän maastossa. Metsässä harjoitusradalla 250-kuutioisella motocross-pyörällä ajelemassa ollut vuonna 1969 syntynyt mies oli ilmeisesti menettänyt pyörän hallinnan ja törmännyt paksuun koivuun. Hän menehtyi välittömästi. Ennen törmäystä vanhalla tienpohjalla oli heittelehtimisestä syntyneitä jälkiä 65 metrin matkalla. Paikalle tulleen Medi-Helin lääkäri totesi miehen kuolleeksi.

Koonta vuoden 2007 onnettomuuksista

Sukupuoli Ikä Kunta Pvm Tyyppi Muut osalliset Lisätietoja
Mies 16 Lappeenranta 30.3. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Motoristi törmäsi oikealta tulleeseen henkilöautoon.
Mies 16 Lappeenranta 30.3. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Matkustajana. Ei kypärää.
Mies K Espoo 1.4. Hallinnan menetys Moottoripyörä ajautui vasemmalle ja osui tien keskikaiteeseen.
Mies 53 Orimattila 17.5. Vastakkaiset ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyöräilijä törmäsi oikealle
kaartuvassa kaarteessa henkilöautoon kovalla nopeudella.
Mies 16 Tampere 21.5. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyöräilijä törmäsi kolmion takaa tulevaan autoon, matkustaja menehtyi myöhemmin sairaalassa.
Mies N Kuopio 26.5. Ohitusonnettomuus Ajoneuvoyhdistelmä Motoristi ohitti henkilöautoa ja törmäsi vastaantulevaan rekkaan
kovalla nopeudella.
Mies 30 Vampula 2.6. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyöräilijä törmäsi sivutieltä tulevaan autoon.
Mies N Kuopio 3.6. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyöräilijä törmäsi kovalla nopeudella vasemmalle kääntyvään henkilöautoon.
Mies N Vammala 4.6. Tieltä suistuminen Moottoripyöräilijä ajautui tien vasemmalle puolelle ojaan.
Mies 32 Elimäki 13.6. Tieltä suistuminen Motoristi menetti pyöränsä hallinnan vasemmalle kaartuvassa mutkassa kovalla nopeudella.
Mies 16 Klaukkala 14.6. Tieltä suistuminen Nuori motoristi suistui ulos tieltä kaarteessa.
Mies 30 Rovaniemi 15.6. Tieltä suistuminen Moottoripyörä Motoristi törmäsi edellä ajavan pyörän perään ja suistui tieltä.
Mies 27 Parainen 16.6. Hallinnan menetys Motoristi menetti pyöränsä hallinnan ja törmäsi sillankaiteeseen.
Mies K Klaukkala 18.6. Hallinnan menetys Motoristi menetti pyöränsä hallinnan vaihtaessaan kaistaa liukkaalla asfaltilla.
Mies 62 Liettua 21.6. Peräänajo Henkilöauto Motoristi menetti pyöränsä hallinnan ja törmäsi edellä ajavaan henkilöautoon.
Nainen 61 Liettua 21.6. Peräänajo Henkilöauto Matkustajana edellisessä.
Mies 21 Uusikaupunki 1.7. Tieltä suistuminen Motoristi suistui vasemmalle kaartuvassa kaarteessa ojaan.
Mies 16 Turku 8.7. Tieltä suistuminen Motoristi menetti kaarteessa pyöränsä hallinnan.
Mies 21 Saarijärvi 15.7. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Autoilija ajoi pihasta motoristin eteen.
Mies 50 Virtasalmi 21.7. Hallinnan menetys Radalla ajanut motoristi menetti suoralla pyöränsä hallinnan.
Mies 48 Kiukainen 22.7. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Moottoripyöräilijä törmäsi Stop-merkin takaa tulleeseen autoon.
Mies 28 Lyypekki 26.7. Peräänajo Moottoripyörä Motoristi törmäsi edelläajavaan moottoripyörään ryhmässä.
Mies 33 Kesälahti 5.8. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Autoilija tuli pihasta motoristin eteen.
Mies 41 Porvoo 13.8. Tieltä suistuminen Motoristi menetti pyöränsä hallinnan vasemmalle kääntyvässä mutkassa.
Mies N Varpaisjärvi 17.8. Hallinnan menetys Traktori Motoristi törmäsi traktoriin.
Mies 43 Orimattila 19.8. Peräänajo Henkilöauto ja hevoskuljetusvaunu Motoristi törmäsi kääntyvän yhdistelmän perään.
Mies K Turku 25.8. Hallinnan menetys Henkilöauto Motoristi menetti pyöränsä hallinnan.
Mies 33 Liimattala 26.8. Peräänajo Henkilöauto Motoristi törmäsi kääntyvän henkilöauton perään.
Mies 33 Merikarvia 8.9. Tieltä suistuminen Motoristi suistui ulos tieltä.
Mies 20 Loppi 14.9. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Motoristi törmäsi kääntyvän henkilöauton kylkeen.
Mies K Kyminlinna 16.9. Peräänajo Linja-auto Motoristi törmäsi linja-auton perään moottoritiellä.
Mies 24 Helsinki 25.9. Risteävät ajosuunnat Henkilöauto Motoristi törmäsi kääntyvän henkilöauton kylkeen.
Mies K Kuhmo 26.9. Eläinonnettomuus Peura Motoristi törmäsi peuraan.
Mies 17 Kruunupyy 20.10. Hallinnan menetys Motoristi menetti pyöränsä hallinnan ja suistui jokeen.
Mies 48 Turku 30.11. Hallinnan menetys Moottoripyöräilijä menetti motocross-pyöränsä hallinnan harjoitusradalla ja törmäsi puuhun.
Iän lyhenteet:
N (nuori) 16 – 30 vuotta
K (keski-ikäinen) 30 – 50 vuotta
© 2003 – 2014 Moto Survival Finland

© 2003-2020 Moto Survival Finland.